24 Series Finale: The End of an Era!!!



"Lasting peace cannot simply be political. It has to be born out of trust and honesty, and understanding, and most importantly will on both sides to move forward. Currently that world does not exist, and this peace is fraudulent, and I cannot in good conscience allow the people who lost their lives today to go unspoken for."
-Jack Bauer.







"I have a 556 rifle pointed straight at your head…which travels two thousand nine hundred feet per second. If you try to move, you’re a dead man."
-Dirty Bauer.

Πόσο χαίρομαι που η 24ΑΡΑ κατάφερε ότι δεν κατάφερε το LOST (να τελειώσει με το κεφάλι ψηλά, χωρίς να απογοητεύσει)...!!! Κρίμα που τέλειωσε, αλλά τουλάχιστον το έκανε με αξιοπρέπεια! Σίγουρα δεν ήταν και το πιο πρωτότυπο φινάλε για το 24, αλλά ήταν απολύτως ταιριαστό και ακόμα κι αν δεν δούμε ποτέ ταινία (που δεν το νομίζω), θα είμαι και πάλι απολύτως ευχαριστημένος με το τέλος της αγαπημένης μου σειράς!!! Ειλικρινά δεν το περίμενα να νιώσω χαρά με το φινάλε του 24!!! Χαρά όχι επειδή τέλειωσε, αλλά επειδή μου έδωσε το καλύτερο φινάλε που θα μπορούσε να μου δώσει και μάλιστα στην 8η σεζόν (η οποία δεν είχε και το καλύτερο πρώτο μισό, αλλά από τη μέση και μετά απογειώθηκε τελείως)...







"I would have accepted justice by law, but that was taken away from me by people like you, so you’re right, I am judge and jury."
-Jack Bauer.

Στα τελευταία λεπτά της σειράς, η πρόεδρος Allison Taylor (η εξαιρετική Cherry Jones), περνά κρίση συνειδήσεως, δεν υπογράφει τη συνθήκη ειρήνης και αποκαλύπτει τη συνωμοσία που κρύβεται πίσω από τις τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά δεν σταματά εκεί... κάνει λόγο ακόμα και την εμπλοκή της στην συγκάλυψη και δηλώνει πως σκοπεύει να παραιτηθεί και να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της! Στο άκουσμα αυτών των εξελίξεων... η νυφίτσα, ο δολοπλόκος, θρασύδειλος, υποχθόνιος (πρώην) πρόεδρος Charles Logan (η Ηθοποιάρα Gregory Itzin) σκοτώνει τον βοηθό του, Jason Pillar (Reed Diamond-ο Terry Crowley του αριστουργηματικού The Shield), για να μην ομολογήσει τίποτα (κυρίως το που έχουν τον Jack), και αμέσως αποπειράται να αυτοκτονήσει, αλλά είναι τόσο άχρηστος που τελικά δεν τα καταφέρνει, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει για πάντα φυτό (καλύτερο-πιο ταιριαστό φινάλε για τον κουτοπόνηρο Logan δεν θα μπορούσα να σκεφτώ)!







Πίσω στη CTU, η Chloe καταφέρνει για άλλη μια φορά να σώσει τον Jack την τελευταία στιγμή (με τη βοήθεια δορυφόρου φυσικά και την τηλεφωνική παρέμβαση της προέδρου) και ο Jack αφού της ζητά να προστατεύσει την κόρη του και την οικογένειά της... βρίσκει την ευκαιρία να την ευχαριστήσει για πρώτη φορά μέσα από την καρδιά του που τόσα χρόνια είναι το μοναδικό πρόσωπο που του συμπαραστέκεται και τον βοηθά σε κάθε δυσκολία.. Όμως ο Jack δεν έχει χρόνο για χάσιμο... Μετά το μακελειό που προκάλεσε τις προηγούμενες ώρες... είναι καταζητούμενος και από τους Ρώσους, αλλά και από τους Αμερικάνους και πρέπει να εξαφανιστεί το συντομότερο δυνατόν από τη χώρα αν θέλει να παραμείνει ελεύθερος και ζωντανός... Για πάντα κυνηγημένος σαν αγρίμι λοιπόν, κυνηγημένος ακόμα και από τη χώρα για την οποία θυσίασε τα πάντα... την οικογένειά του-την ίδια του τη ζωή!!!
Δεν πρόκειται να ξαναδεί ποτέ την κόρη του και την εγγονή του, αλλά τουλάχιστον όμως θα είναι ελεύθερο αγρίμι... Ο Jack Bauer θα είναι για πάντα εκεί έξω... θα περιπλανιέται κάπου στον κόσμο και αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του από δορυφόρο της CTU, η τελευταία φορά που βλέπουμε τον απόλυτο τραγικό Αντι-ήρωα δράσης από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες, τον Jack Bauer:







Λόγω της ταινίας που πρόκειται να γυριστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2011 (ή 2012 το πολύ), δεν νομίζω να υπήρχε άνθρωπος που να απορούσε για το αν θα επιζήσει στο τέλος ο Jack... Κατά τη γνώμη μου πάντως, καλύτερο φινάλε δεν θα μπορούσε να έχει η σειρά!!! Γιατί ποιος θα ήταν ικανός να σκοτώσει τον Jack Bauer;!;!; ΚΑΝΕΝΑΣ. Μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να σκοτώσει τον εαυτό του, αλλά η αυτοκτονία δεν νομίζω να ταιριάζει στον Jack... Είναι ο απόλυτος μαχητής, δεν τα παρατάει ΠΟΤΕ, πως θα μπορούσε να αυτοκτονήσει;!;!; Θα το δεχόμουν μόνο αν πέθαινε εξαιτίας του η κόρη του... Αλλά καλό είναι να μείνει και κάποιος ζωντανός από την οικογένεια Bauer... :p Και ποιος ο λόγος να πέθαινε άλλη μια φορά;!;!; Από την 1η σεζόν ως τώρα έχει πεθάνει 240.000 φορές μέσα του, έχει θυσιάσει τους πάντες και τα πάντα (πρωτίστως τον ίδιο του τον εαυτό)... Μόνο και μόνο για να είχε μελό φινάλε; Λάθος θα ήταν... Ο θάνατος θα ήταν λύτρωση για τον Jack... και μπορεί να του αξίζει (και με το παραπάνω), αλλά δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα του! Ο Bauer είναι ο απόλυτος τραγικός αντι-ήρωας και τον φαντάζομαι να τρέχει, να πολεμά και να βασανίζεται μέχρι τα βαθιά γεράματα (μιλάμε για τέτοιο σαδισμό) !!! Πάντως σοβαρά, ΔΕΝ γίνεται να πεθάνει... Ο Jack Bauer είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ΠΟΤΕ. Μπράβο ρε
24ΑΡΑ για το υπερτέλειο φινάλε!!!

Προσωπική αξιολόγηση του φινάλε: 10/10

Προσωπική κατάταξη σεζόν:
(24/10) (20/10) (15/10) (10/10) (9.5/10) (9.5/10) (9/10) (8.5/10)