Top 30 Movies of the 90's



Η δεκαετία του 90 ήταν από τις πιο γαμάτες κινηματογραφικές δεκαετίες... η 2η αγαπημένη μου μετά τη δεκαετία του 70... αλλά και η προηγούμενη δεν ήταν καθόλου άσχημη τελικά! Έφτασε λοιπόν η στιγμή που ΟΛΟΙ περιμένατε... Η απόλυτη λίστα των καλύτερων ταινιών του 90!!!

Top 30 Movies Of The 90's



30. Ed Wood 29. Dead Man 28. Forrest Gump 27. The Truman Show


26. Fear and Loathing in Las Vegas 25. Happiness 24. The Talented Mr. Ripley 23. Funny Games


22. Breaking the Waves 21. Trainspotting 20. Pulp Fiction 19. Heat


18. American History X 17. The Sixth Sense 16. Twelve Monkeys

15. Dark City (1998)



Τρία χρόνια πριν την 1η σεζόν της Απόλυτης Υπερσειράς, ο Sutherland έπαιξε σ'αυτή την ταινιάρα, αλλά κι όμως, δεν είναι αυτός ο λόγος που βρίσκεται στη λίστα!!! Που να σας εξηγώ όμως τώρα;!;!; Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να καταλάβετε (εδώ δεν μπορείτε να λύσετε ένα απλούστατο φωτογραφικό quizάκι!!!)... ο.0 ΥΓ: Είναι ένα από τα καλύτερα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών!

14. The Crow (1994)



Ο μικρός bauer24 ήταν μόλις 14-15 χρονών όταν πρωτοείδε το Κοράκι κι αμέσως έγινε η αγαπημένη του ταινία και μάλιστα για τα επόμενα 4-5 χρόνια!!! Μετά είδε παλιότερες ταινίες και συνειδητοποίησε πως δεν ήταν αυτή η καλύτερη ταινία όλων των εποχών!!! (πόσο γελοίο μπορεί να είναι όταν μιλάς για τον εαυτό σου σε 3ο πρόσωπο;!;!; ΠΟΛΥ είναι η σωστή απάντηση)

13. The Godfather: Part III (1990)



Το τρίτο μέρος του Νονού είναι το "χειρότερο", αλλά και το πιο υποτιμημένο... Κακή ταινία σίγουρα δεν είναι (αντιθέτως), απλά οι προηγούμενες δύο είναι οι καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και γι'αυτό μοιάζει συγκριτικά κάπως... λίγο (και είναι)!!!

12. Goodfellas (1990)



Jimmy Conway: "I'm not mad, I'm proud of you. You took your first pinch like a man and you learn two great things in your life. Look at me, never rat on your friends and always keep your mouth shut". Δυστυχώς όμως κάποιος δεν ακολούθησε τη συμβουλή... Η καλύτερη γκανγκστερική ταινία της δεκαετίας; Άνετα... αν δεν υπήρχε αυτή όμως:

11. Casino (1995)



Scorsese, De Niro, Pesci + Stone... όλοι τους σε πολύ μεγάλα κέφια!!! Ace Rothstein: "When you love someone, you've gotta trust them. There's no other way. You've got to give them the key to everything that's yours. Otherwise, what's the point? And for a while, I believed, that's the kind of love I had". Κάτι τέτοια λάθη πληρώνονται ακριβά...Τελικό συμπέρασμα; Όταν εμπιστεύεσαι απόλυτα μια γυναίκα, στο τέλος την πατάς.

10. The Shawshank Redemption (1994)



Με βάση το "εγκυρότατο" imdb αυτή είναι η καλύτερη ταινία όλων των εποχών!!! Με τίποτα... αλλά και πάλι είναι ταινιάρα.

9. The Matrix (1999)



Το 1999 ήταν ίσως η πιο γαμάτη χρονιά: Βγήκαν τρεις από τις επιδραστικότερες ταινίες της δεκαετίας και μία από αυτές ήταν και το Matrix φυσικά!!! Μιλάμε Ο χαμός στους κινηματογράφους...!!! Δεν είχα ξαναδεί άλλη τόσο υπεργαμιστερή ταινία επιστημονικής φαντασίας, με τόσο πρωτοποριακά εφέ και που ταυτόχρονα να προσφέρει και τροφή για σκέψη...!!! Μετά βέβαια βαρέθηκα να το βλέπω να κοπιάρεται, αλλά αυτό αποδεικνύει την τεράστια επιτυχία του...

8. Terminator 2: Judgment Day (1991)



Ο καλύτερος Cameron... απλά. Δεν υπάρχει φυσιολογικός άνθρωπος πάνω από 25+ που να μην είναι ή έστω που να μην ήταν fan του Εξολοθρευτή... Το Judgment Day είχε τα πιο εξελιγμένα εφέ της εποχής φυσικά, αλλά το αξιοσημείωτο είναι πως κατάφερε να είναι ένα από τα ελάχιστα sequels που είναι καλύτερα της πρώτης ταινίας!!! Μετά από κάποια χρόνια ο τσάκαλος ο Cameron κατάλαβε πως δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη ενός κάπως πιο ψαγμένου σεναρίου... και το παιδικό μια χαρά την κάνει τη δουλειά του (και με το παραπάνω μάλιστα!!!)...

7. Jurassic Park (1993)



Στο Νο.14 της λίστας σας μίλησα για τον 14χρονο-15χρονο bauer24... Δεν σας είπα όμως πως 1-2 χρόνια νωρίτερα είχε πάει κινηματογράφο και πως για πρώτη φορά μαγεύτηκε από την 7η τέχνη κι αυτό χάρη σε μια ταινία που είχε "ολοζώντανους" 2D δεινόσαυρους!!! Φυσικά το Jurassic έσπασε όλα τα ρεκόρ εισπράξεων της εποχής και για ένα διάστημα ήταν η εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών. (ακόμα είναι γελοίο το να μιλά κάποιος σε 3ο πρόσωπο για την πάρτη του... ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΟ!!!)

6. Dracula (1992)



Ο καλύτερος Δράκουλας που έχει γυριστεί ποτέ ήταν το τελευταίο αριστούργημα του Coppola. Δυστυχώς από τότε δεν μας έδειξε κάτι ανάλογο, αλλά δεν πειράζει... Άλλωστε 3 υπεραριστουργήματα και 1 αριστούργημα είναι υπεραρκετά... Κανένας άλλο σκηνοθέτης δεν έχει κάνει τέτοιες ταινιάρες!!! ΥΓ: Όποιος διαφωνεί ας φάει φράουλες με... :p

5. Interview with the Vampire (1994)



Η καλύτερη ταινία με βρικόλακες... Τέλος.

4. Cape Fear (1991)



Ένα από τα ελάχιστα remakes που είναι καλύτερα της πρωτότυπης ταινίας και μία από τις καλύτερες ερμηνείες στην ιστορία του κινηματογράφου που όμως έχασε το oscar από έναν εξίσου δυνατό αντίπαλο:

3. The Silence of the Lambs (1991)



Hannibal-the cannibal-Lecter... όλα τα λεφτά!!! Η Σιωπή εκτός από χρυσός είναι και αριστουργηματική φυσικά...

2. Schindler's List (1993)


Το τιτανομεγιστοτεράστιο αντιπολεμικό αριστούργημα του Spielberg!!! (όποιος διαφωνεί να φάει φράουλες είπαμε...)

1. Fight Club (1999)



Όσοι έχετε δει αυτό το αφιέρωμα δεν νομίζω να είχατε απορία για το ποια είναι η αγαπημένη μου ταινία της δεκαετίας του 90 και γι'αυτό την έβαλα και φάτσα-κάρτα στην ανάρτηση... Μιλάμε για το απόλυτο Υπεραριστούγημα της δεκαετίας, αλλά και όχι μόνο...!!! (αυτή τη φορά όποιος διαφωνεί να τα φάει σκέτα τα σκατά... :p)