CineMonth - October (2010)



ΠΟΛΥ ΚΑΚΕΣ (3/10):













ΜΕΤΡΙΕΣ (5/10):














ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΕΣ (6/10):














ΚΑΛΕΣ (7.5/10):














ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ (8.5/10 & 8/10):














ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ (9.5/10 x 2 & 9/10 x 3):



























Οι Ταινίες του Μήνα:


Αναμφισβήτητα πρόκειται για την πιο ώριμη ρομαντική "παιδική" ταινία που έχει βγει τα τελευταία χρόνια για την ενηλικίωση, για το θάνατο και γενικότερα για την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων... Ένα κύκνειο άσμα-ύμνος για την χαμένη μας παιδική ηλικία... Μεγαλώνουμε ρεεεεεεεεε!!! (πάντως δεν συγκινήθηκα:p)



Καιρό είχα να νιώσω τόση αγωνία και τόση απόγνωση με μια ταινία και να μπω στη θέση των πρωταγωνιστών της... Καιρό είχα να ευχαριστηθώ τόσο πολύ ένα ψυχολογικό-"χιτσκοκικό" θρίλερ και πρώτη φορά μια ταινία που είναι γυρισμένη σε ανοιχτό χώρο είναι τόσο κλειστοφοβική! Είναι από αυτές τις καταστάσεις που δεν εύχεσαι ούτε στον χειρότερό σου εχθρό να τύχουν (ελπίζω να το διατύπωσα σωστά:p)... Βέβαια κάποιοι μπορεί να εκλάβουν ως μειονέκτημα της ταινίας την επιπολαιότητα των πρωταγωνιστών, αλλά είναι απολύτως ρεαλιστικό... Κάτι τέτοιες καταστάσεις μόνο σε επιπόλαιους συμβαίνουν... Δεν υπήρχε περίπτωση π.χ. να ζήσει κάτι τέτοιο ένας καθηγητής του Χάρβαρντ ή ένας επιστήμονας της NASA... :p και ειλικρινά δεν βρίσκω κανέναν σοβαρό λόγο για να μην αρέσει σε κάποιον... Αυτό που ήθελε να πετύχει η ταινία, θεωρώ πως το πέτυχε απόλυτα.

Eυχαρίστως να συζητήσουμε για όποια ταινία θέλετε...

ΥΓ1: Επειδή τον προηγούμενο μήνα δεν έκανα αντίστοιχο αφιέρωμα (είδα μόλις 3 ταινίες)... θα κλείσω την ανάρτηση με 2 κομματάρες(:p) απ΄το Get Him to the Greek:



ΥΓ2: Όλες οι αφίσες είναι υπερσύνδεσμοι...