Kill Bill: The Whole Bloody Affair - The Differences



Οι αλλαγές του The Whole Bloody Affair (βλ. και posters) σε σχέση με τα Vol.1 & Vol.2 που είδαμε στον κινηματογράφο:

1. Η παροιμία "Revenge is a dish best served cold" που εμφανίζεται με το που ξεκινά η ταινία αντικαταστάθηκε με μια αφιέρωση στον κινηματογραφιστή Kinji Fukasaku.



2. Η anime σκηνή περιέχει μερικές επιπλέον αιματοβαμμένες εικόνες (τουλάχιστον για τους Αμερικάνους), αλλά δεν είναι η extended εκδοχή που είχε υποσχεθεί ο Tarantino (προφανώς δεν την έχει ολοκληρώσει ακόμα).



3. Το κεφάλαιο Αναμέτρηση στο Σπίτι Με τα Μπλε Φύλλα απεικονίζεται πλήρως αιματοβαμμένο και το βλεφάρισμα της Νύφης που επανέφερε την έγχρωμη εικόνα, έχει απλά αφαιρεθεί. Επίσης έχουν προστεθεί αρκετές διαφορετικές γωνίες λήψης αλλά και επιπλέον gore σκηνικά.



4. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας σκηνής του Vol.1, στο The Whole Bloody Affair, η Sofie Fatale χάνει και το άλλο της χέρι και αντί το πρώτο μέρος να κλείσει με τον Bill να λέει "Is she aware her daughter is still alive?" τελειώνει με τη Νύφη να λέει "They’ll all be as dead as O-Ren" και στη συνέχεια ακολουθεί ένα μουσικό ιντερλούδιο για διάλειμμα. Η αφαίρεση του συγκεκριμένου cliffhanger είναι η σημαντικότερη διαφορά της ολοκληρωμένης ταινίας.



5. Από το Vol.2 έχουν αφαιρεθεί όλοι οι τίτλοι των κεφαλαίων καθώς επίσης και η εναρκτήρια σκηνή. Το δεύτερο μέρος της ταινίας ξεκινά κανονικά από το Κεφάλαιο 6 (Massacre at Two Pines) και από αυτό το σημείο κι έπειτα δεν έχει καμία διαφορά από το original theatrical cut.



Tώρα όμως (υποτίθεται πως) δεν γνωρίζουμε πως η κόρη της Νύφης είναι ζωντανή και αυτό δίνει άλλη αίσθηση και δυναμική στην ταινία... Όταν η Νύφη μένει έκπληκτη και σοκαρισμένη μπροστά στη θέα της κόρης της, το ίδιο έκπληκτος και σοκαρισμένος μένει και ο (ανυποψίαστος) θεατής... και αυτό είναι μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με την original κινηματογραφική εκδοχή του Vol.2 όπου γνωρίζαμε πως στο τέλος θα ανακαλύψει την αλήθεια...



Αυτή είναι η ολοκληρωμένη εκδοχή της ταινίας και οι μικρές αλλαγές κάνουν τεράστια διαφορά σε σχέση με τα 2 Volumes. Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό έργο που ανταγωνίζεται το Pulp Fiction για το ποια είναι η καλύτερη ταινία του Tarantino (για μένα έτσι κι αλλιώς τα Kill Bill είναι τα αγαπημένα μου).



Για περισσότερες λεπτομέρειες: