Fringe Season 3 Finale - The Day We Died



Πάει και η 3η σεζόν...!!! :( :p Στην ανάρτηση του trailer είχα γράψει: "Ελπίζω να τελειώσει δυνατά γιατί το δεύτερο μισό της 3ης σεζόν δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα"... Εν μέρει το πέτυχε... αλλά όχι απόλυτα! Όπως είπα και στο twitter: "Το Fringe στο φινάλε της 3ης σεζόν συνάντησε το Doctor Who!" + "Καλό ήταν, αλλά αν βλέπεις Doctor Who δεν σου κάνει εντύπωση"... Δεν πρόκειται να γράψω περίληψη όπως έκανα για το φινάλε της 2ης... θα σταθώ στα 3 σημαντικότερα σημεία του επεισοδίου:

1. Στο μέλλον, ο Walter ήταν στη φυλακή γιατί εξαιτίας του πέθαναν πάρα πολλοί άνθρωποι (ως συνέπεια της καταστροφής του άλλου σύμπαντος).


2. Μετά την καταστροφή του άλλου σύμπαντος, ο Walternate παγιδεύτηκε για πάντα στο δικό μας... και για να εκδικηθεί τον Peter, θέλει να καταστρέψει το σύμπαν μας! Για αρχή σκότωσε την Olivia!




3. Στο τέλος, ο Peter "επέστρεψε" στο παρόν (ουσιαστικά δεν είχε φύγει ποτέ, απλά είδε το μέλλον μέσα σε 1 λεπτό!) έχοντας πλέον τη γνώση πως δεν γίνεται να επιβιώσει το ένα σύμπαν χωρίς το άλλο... κι ενώ κατάφερε να φέρει και τον Walternate και την Olivialternate (προτιμώ να τη λέω alter-Olivia:p) για να βρούνε όλοι μαζί μια ειρηνική λύση... απλά εξαφανίστηκε! Όπως είπαν και οι Observers στην τελευταία σκηνή της σεζόν, ο Peter δεν υπήρξε ΠΟΤΕ και κανένας δεν τον θυμάται πλέον! Αν δεν υπήρξε όμως, δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο ίδιο σύμπαν ο Walter, η Olivia, ο Walternate και η Olivialternate... και δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε και η μηχανή... ΟΛΑ έγιναν λόγω της ύπαρξής του...!!! Ελπίζω να δώσουν πειστική εξήγηση γιατί - έτσι όπως το βλέπω τώρα - δεν πολυστέκει...




Λογικά στην 4η σεζόν θα τον θυμηθούν τον Peter (θα τον επαναφέρουν κιόλας:p) και θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την καταστροφή...

ΥΓ: Το επεισόδιο το είδα χωρίς υπότιτλους, αν κατάλαβα κάτι λάθος, να με διορθώσετε... :)

Προσωπική αξιολόγηση επεισοδίου: 9/10

Προσωπική αξιολόγηση 3ης σεζόν: 9/10 (κυρίως για το πρώτο μισό:p)