Dark Shadows - Trailer & Photo Gallery



To 1752, ο Joshua και η Naomi Collins, με το μικρό τους γιο Βarnaba, απέπλευσαν από το Λίβερπουλ της Αγγλίας για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Αμερική. Αλλά ακόμη κι ένας ωκεανός δεν ήταν αρκετός για να τους βοηθήσει να ξεφύγουν από τη μυστηριώδη κατάρα που μάστιζε την οικογένειά τους. Δύο δεκαετίες περνούν και ο Βarnabas (Johnny Depp) έχει τον κόσμο στα πόδια του ή τουλάχιστον την πόλη του Collinsport στο Μaine. Σαν αφεντικό της έπαυλης του Collinwood, ο Βarnabas είναι ένας πλούσιος, ισχυρός και φανατικός γυναικοκατακτητής... μέχρι που κάνει το τραγικό λάθος να πληγώσει την καρδιά της Angelique Bouchard (Eva Green). Η Angelique, μάγισσα με όλη τη σημασία της λέξης, τον καταδικάζει σε μια μοίρα χειρότερη από τον θάνατο: τον μετατρέπει σε βαμπίρ, και στη συνέχεια τον θάβει ζωντανό. Δύο αιώνες αργότερα, ο Βarnabas απελευθερώνεται κατά λάθος από τον τάφο του και βγαίνει στον εντελώς αλλαγμένο κόσμο του 1972. Επιστρέφει στην έπαυλη του Collinwood για να διαπιστώσει ότι το άλλοτε τεράστιο κτήμα του έχει σχεδόν ερειπωθεί. Τα εναπομείναντα δυσλειτουργικά μέλη της οικογένειας Collins τα πήγαν λίγο καλύτερα κρύβοντας ο καθένας τα δικά του σκοτεινά μυστικά. Η μητέρα της οικογένειας, Elizabeth Collins Stoddard (Michelle Pfeiffer) κάλεσε την ψυχίατρο Dr. Julia Hoffman (Helena Bonham Carter) για να βοηθήσει την προβληματική οικογένεια. Στην έπαυλη κατοικεί επίσης και ο άχρηστος αδελφός της Elizabeth, Roger Collins (Jonny Lee Miller), η επαναστάτρια έφηβη κόρη της, Carolyn Stoddard (Chloe Moretz), καθώς και ο 10χρονος γιος του Roger, David Collins (Gulliver McGrath). Το μυστήριο απλώνεται και πέρα από την οικογένεια, στον επιστάτη Willie Loomis, τον οποίο υποδύεται ο Jackie Earle Haley και στη νέα νταντά του David, Victoria Winters, την οποία ενσαρκώνει η Bella Heathcote.



Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης "gothic-horror tale" σειράς της δεκαετίας του '60, η οποία ήταν γεμάτη βρικόλακες, μάγισσες, λυκάνθρωπους και φαντάσματα! Το κακό είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο Burton δεν είναι στα πάνω του (βλ. Charlie and the Chocolate Factory, Sweeney Todd και Alice in Wonderland - το οποίο για παιδικό παραμυθάκι μου άρεσε, για ταινία του Burton δεν έλεγε όμως), αλλά εδώ παίζει εντός έδρας (θεωρητικά τουλάχιστον γιατί με το trailer δεν ξετρελάθηκα)...

Σκηνοθεσία: Tim Burton.
Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Chloe Moretz, Helena Bonham Carter, Michelle Pfeiffer, Eva Green, Jackie Earle Haley και ο Christopher Lee.
Πρεμιέρα: 11 Μαΐου 2012 (Αμερική).


Υ.Γ. ευχαριστώ την @Tarantina που προσφέρθηκε να κάνει την μετάφραση της υπόθεσης για να με βγάλει απ΄τον κόπο... Έκανε εξαιρετική δουλειά. :)