Dexter 7x12 - Season Finale


Ήταν καλό άραγε το φινάλε; Άξιζε καθόλου; Για να δούμε...

Dexter 7x12 - Surprise, Motherfucker!: Στην αρχή του επεισοδίου, ο Dexter, γεμάτος τύψεις κι ενοχές, επισκέφτηκε την πολυαγαπημένη του Hannah στη φυλακή… αυτή παραδέχτηκε πως δηλητηρίασε την Debra γιατί ήθελε να τους χωρίσει και ο Dexter της είπε πως δεν του άφησε άλλη επιλογή… δεν μπορούσε να επιλέξει αυτή και να αφήσει την αδερφή του να πεθάνει (κάτι που κολλάει με το φινάλε του επεισοδίου)... στη συνέχεια η Hannah τον καθησύχασε πως το μυστικό του δεν κινδυνεύει… δεν θα μπορούσε ποτέ να τον προδώσει (όπως έκανε αυτός δλδ)… και ο Dexter άρχισε να της λέει ότι του λείπει απίστευτα κι ότι δεν ξέρει τι θα κάνει χωρίς αυτή (μεταξύ μας τώρα... δεν με πείθει καθόλου - δεν μπορεί να άλλαξε τόσο πολύ και τόσο απότομα), αλλά πάντα ήξεραν πως ο ένας από τους δύο θα κατέληγε είτε νεκρός είτε πίσω απ΄τα κάγκελα… και ο Dexter της ζήτησε συγγνώμη που δεν είναι αυτός στη θέση της… Στο τέλος η Hannah τον αποχαιρέτησε μ’ένα αιματοβαμμένο φιλί και πήγε να πάρει τηλέφωνο τη φίλη της για να της ζητήσει μια χάρη!

Τουν έπιασα τουν αδερφούλης!!! (την ίδια στιγμή ο Batista σκέφτεται "όχι άλλες μαλακίες μέχρι να βγω σε σύνταξη ρε πούστη μου!)
Λίγο αργότερα, ενώ ο Dexter έπαιζε με το γιο του στο σπίτι του, η LaGuerta πήγε και τον συνέλαβε για το φόνο του Estrada! Όταν έφτασαν στο τμήμα η αντίδραση του έκπληκτου Batista ήταν όλα τα λεφτά… Δεν το πίστευε ο φουκαράς... Ήταν κι αυτός σίγουρος πως η πρώην γυναίκα του το είχε χάσει τελείως… Στην ανάκριση ο Dexter δεν παραδέχτηκε τίποτα και όταν βγήκε η ανάλυση του αίματος που βρέθηκε στο πουκάμισο που πέταξε ο Dexter, επιβεβαίωσε μεν πως ήταν όντως του Estrada, αλλά βρέθηκε κι ένας αριθμός αποδεικτικού στοιχείου που υποδήλωνε πως πρόκειται για το πουκάμισο που φορούσε ο κακοποιός όταν συνελήφθη το 1973 (συγγνώμη το αίμα δεν ήταν τελείως ξεραμένο από τότε; Και με τα μάτια δεν φαινόταν ότι είναι παμπάλαιο; Αλλά τέσπα, το παραβλέπουμε… Άλλωστε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες σεναριακές ευκολίες η συγκεκριμένη σειρά και ξέρουμε πως η LaGuerta δεν είναι κι απ΄τους πιο έξυπνους χαρακτήρες)… Επίσης στο πορτοφόλι που πέταξε ο Dexter, βρέθηκε μερικό αποτύπωμα της LaGuerta κι αυτό την κάνει να φαίνεται πως προσπαθεί να παγιδεύσει τον Dexter, αλλά στην πραγματικότητα ο Dexter ήταν αυτός που την παγίδευσε... και μάλιστα την παγίδευσε για τα καλά (όπως είχε κάνει και με τον Doakes)…!!! Αργότερα και ο Batista και ο Mathews την προειδοποίησαν πως αν συνεχίσει έτσι θα χάσει τη δουλειά της! Ας πρόσεχε να μην έκανε σύλληψη με χαζά στοιχεία.

Στο δικαστήριο, λίγο πριν τη δίκη, η Hannah συναντήθηκε με την Debra και της την είπε κανονικά! Μεταξύ άλλων της είπε «Πως δικαιολογείς στον εαυτό σου που συνέλαβες εμένα, αλλά όχι τον Dexter;», «Είσαι ψεύτρα και δολοφόνος» απάντησε η Debra, «αλλά όχι υποκρίτρια» ήταν η τάπα που έφαγε! Αργότερα, αφού της διάβασαν τις κατηγορίες, η φίλη της την αγκάλιασε και της έδωσε κρυφά ένα χάπι και η Hannah το κατάπιε. Καθώς την πήγαιναν πίσω στη φυλακή, άρχισε να έχει σπασμούς και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο. Λίγη ώρα αργότερα όμως, αντί να πεθάνει όπως περιμέναμε, συνήλθε και απέδρασε!!!

-Α δεν είχις πάει στην ικκλησία ε; Κι δω τι έκανις μαρή;!;!; -ΒΟΛΤΙΣ!!!
Στη συνέχεια η Debra πήγε στο γραφείο της LaGuerta για να μιλήσουν. Σε κάποια φάση η LaGuerta τη ρώτησε αν ήταν κι αυτή στην εκκλησία μαζί με τον Dexter όταν έκανε τον τελευταίο έλεγχο στοιχείων μια μέρα πριν βρεθεί το πτώμα του Travis Marshall… Η απάντηση της Debra ήταν αρνητική και η LaGuerta τη ρώτησε αν είναι σίγουρη πως δεν πήγε καθόλου… Ήταν σίγουρη φυσικά… και τότε η LaGuerta της έδειξε ένα dvd απ΄το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του βενζινάδικου στο οποίο είχε κάνει τη μαλακία να πάει η ίδια (κάτι που είχα επισημάνει στην πρεμιέρα και χαίρομαι που δεν το άφησαν έτσι)… Όπως της είπε, το συγκεκριμένο βενζινάδικο είναι 2 τετράγωνα από την εκκλησία και η ώρα αποδεικνύει πως η Debra ήταν εκεί 22 λεπτά προτού η πυροσβεστική λάβει την κλήση για τη φωτιά… Και όταν η LaGuerta τη ρώτησε τί έκανε εκεί... «έπαιρνα βενζίνη» ήταν η απάντηση που της έδωσε (μην έχοντας κάτι καλύτερο να πει)… Προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως είχε ξεχάσει ότι πετάχτηκε για λίγο να δώσει φαγητό στον αδερφό της… «Και γιατί έβαζες τη βενζίνη στο μπιτόνι» τη ρώτησε η LaGuerta-Πάει κάπου όλο αυτό; -Debra γνωριζόμαστε πολύ καιρό… είναι κάτι που θες να βγάλεις από μέσα σου; Και για μια στιγμή η αντίδρασή της με έκανε να πιστέψω πως θα της πει την αλήθεια, αλλά τελικά δεν το έκανε. «Ναι, πιστεύω πως είσαι πολύ στρεσαρισμένη» της είπε, αλλά η LaGuerta ήξερε την αλήθεια και δεν είχε σκοπό να το αφήσει έτσι...

-Τη γαμ... Harry! -Δεν ξεκινάς σιγά σιγά με τζόκινγκ; -Γιου αρ τζό(ου)κινγκ ράιτ; -Που το κατάλαβες ρε θηρίο;
Ο Dexter από την άλλη, εντόπισε τον Estrada και τον νάρκωσε. Στη συνέχεια συνάντησε την Debra και ενημερώθηκε για το dvd, αλλά η συνάντησή τους έληξε απότομα γιατί η Deb τρόμαξε όταν άκουσε θόρυβο απ΄το πίσω μέρος του αυτοκινήτου κι έφυγε μην αντέχοντας άλλο την όλη κατάσταση (είχε πλάκα αυτό το σκηνικό)… Αμέσως μετά ο Dexter εισέβαλε στο σπίτι της LaGuerta και βρήκε εντάλματα που επιτρέπουν τον εντοπισμό του GPS του κινητού του και της αδερφής του τη νύχτα που κάηκε η εκκλησία! Μετά από αυτή την ανακάλυψη, προσπάθησε με τη βοήθεια του Harry, να σκεφτεί τί εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν… Ο Harry του είπε πως είναι καιρός να το σκάσει μαζί με την Debra και τον Harrison (ΟΛΟ μαλακίες του λέει o φανταστικός μπαμπάκας του)… Αλλά ο Dexter δεν είναι πλέον σε θέση να το σκάσει… δεν θέλει μετά απ’όλες τις προσπάθειες για κανονική ζωή και τα όσα επακολούθησαν… Δεν είναι απλά η προκάλυψη που χρησιμοποιεί για να κρύβει το ποιος είναι πραγματικά… είναι η ζωή του πλέον και δεν είναι διατεθειμένος να τη χάσει! Ήξερε ποια ήταν η μοναδική επιλογή που του είχε απομείνει… δεν τον ένοιαζε που θα έσπαγε τον Κώδικα, οπότε έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Ρε Harry, βλεπς πθινά την LaGuerta; Καπ' μ'έπισι κι τν'έχασα...!!!
Λίγο πριν σκοτώσει τον Estrada, τον έβαλε να πει στην LaGuerta πού βρίσκεται και ύστερα τον ρώτησε αν ήταν δύσκολη η απόφασή του να σκοτώσει τη μητέρα του... «Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής» μου αποκρίθηκε ο Estrada, αλλά δεν το είπε καθόλου πειστικά… «Ήταν ή αυτή ή εγώ»«Η επιβίωση του ισχυρότερου» πρόσθεσε ο Dexter«Το να σκοτώσω εσένα μου είναι εύκολο, αλλά έχω να κάνω άλλο ένα φόνο που δεν είναι τόσο εύκολος»… Ποτέ του δεν είχε σκοτώσει για τους συνήθεις λόγους… Πάντα πίστευε πως ήταν ένα ξεχωριστό είδος δολοφόνου, αλλά σήμερα έπρεπε να γίνει σαν τους υπόλοιπους (είπαμε, η επιβίωση του ισχυρότερου - ακριβώς ότι ισχύει και στη ζούγκλα του ανθρώπινου βασιλείου)... Όταν έφτασε η LaGuerta στο κοντέινερ (#PouPasMariMonis?), πρόλαβε και είδε το πτώμα... αλλά ούτε που κατάλαβε για πότε τη νάρκωσε ο Dexter... Το σχέδιό του ήταν να σκηνοθετήσει με τέτοιο τρόπο το όλο σκηνικό έτσι ώστε να το κάνει να φαίνεται ότι αλληλοσκοτώθηκαν... Στη συνέχεια όμως έγινε κάτι που δεν είχε προβλέψει…

-Πυροβόλησέ τον! Πυροβόλησέ τον! Πυροβόλησέ τον! -Σκάσε γμτ δεν μπορώ να σκεφτώ...!!! *ΜΠΑΜ*
Κατέφθασε έντρομη η Debra! -Δεν θα’πρεπε να είσαι εδώ. -Γιατί… δεν πρέπει να είμαι εδώ; Τι κάνεις; (με τελείως τρεμάμενη φωνή) -Αυτό που πρέπει να γίνει! -Θα την σκοτώσεις; (ακόμα πιο τρεμάμενη φωνή) -Πρέπει να φύγεις. Πρέπει να το τελειώσω! -Dexter δεν μπορείς… -Μπορώ και θα το κάνω! -Όχι γαμώτο, Χριστέ μου… Dexter δεν μπορείς να το κάνεις αυτό! -Είναι η μόνη λύση… ο μόνος τρόπος να τελειώσει… -Όχι! Δεν μπορώ να σε αφήσω να το κάνεις αυτό…!!! (τελείως σπασμένη έντρομη φωνή) Και τότε συνήλθε η LaGuerta και άρχισε να της ζητά επίμονα να πυροβολήσει τον αδερφό της… «Δεν είσαι αυτή» της είπε… «Είσαι καλός αστυνομικός… Είσαι καλός άνθρωπος… Δεν είσαι σαν κι αυτόν»… Και ο Dexter συμφώνησε μαζί της! «Είναι αλήθεια… Ότι είπε… Είσαι καλός άνθρωπος! Είναι εντάξει… κάνε ότι πρέπει να κάνεις»… Αλλά η Debra δεν μπορούσε να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει… δεν μπορούσε να πυροβολήσει τον αδερφό της και πυροβόλησε την LaGuerta!!! Βέβαια θα μπορούσε απλά να φύγει και να αφήσει τον Dexter να το κάνει, αλλά δε βαριέσαι… από δραματική άποψη είναι πολύ πιο ωραίο έτσι και απείρως πιο δυνατό… Και η Carpenter απέδωσε την ψυχοσύνθεση της Debra με απίστευτο τρόπο… Μας "πούλησε" το όλο σκηνικό τέλεια...!!! Με διαφορά η καλύτερη ερμηνεία της στη σειρά… Απλά συγκλονιστική (τόσο συγκλονιστική που δεν με άφησε ούτε να χαρώ για το θάνατο της LaGuerta)…!!!

Άντε... καλή πρωτοχρονιά!
Στο τέλος, (προφανώς) για να μην δώσουν αφορμή για υποψίες, πήγαν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι που διοργάνωνε στο εστιατόριο του ο Batista (ο οποίος σιγά μη βγει σε σύνταξη μετά το θάνατο της LaGuerta) και ο Dexter άρχισε να αναρωτιέται: «Όλοι φτιάχνουμε κανόνες για τους εαυτούς μας… Αυτοί οι κανόνες μας βοηθούν να καθορίσουμε το ποιοι είμαστε… Έτσι όταν παραβαίνουμε αυτούς τους κανόνες ρισκάρουμε να χάσουμε τους εαυτούς μας και να γίνουμε κάτι άγνωστο… Ποια είναι η Deb τώρα; Ποιος είμαι εγώ; Είναι μια νέα αρχή ή η αρχή του τέλους;». Ελπίζω η 8η σεζόν να είναι όντως η τελευταία και να μη το ξεχειλώσουν περισσότερο λόγω τηλεθέασης... Ααα... επίσης ελπίζω το ότι έγινε δολοφόνος η Debra να μη κάνει τον Dexter να τη δει με άλλο μάτι (θα είναι μεγάλο fail αν γίνουν ζευγάρι - ειδικά αν τους βρει μαζί η Hannah που λογικά θα επιστρέψει)...

Προσωπική αξιολόγηση επεισοδίου: 10/10

Κανονικά 9.5/10 ήθελα να βάλω, αλλά δεν με άφησε η Carpenter... Πέθανε επιτέλους και η LaGuerta... ε τι άλλο να ζητήσει κανείς; :P Μπορεί να μην ήταν και το πιο απρόβλεπτο φινάλε (δεν ήταν), μπορεί να είχε τις γνωστές σεναριακές ευκολίες της σειράς (αναμφισβήτητα τις είχε), αλλά δεν με ενόχλησαν γιατί είχε αγωνία (κάτι που πολύ σπάνια πετυχαίνει το Dexter) και στο τέλος μας χάρισε μια συγκλονιστική σκηνή (παρεμπιπτόντως τα flashbacks με τον Doakes κολλούσαν με την πλοκή του επεισοδίου και είχαν ενδιαφέρον)...!!!


Προσωπική αξιολόγηση 7ης σεζόν: 7.5/10

Κανονικά 7/10 έπρεπε να βάλω, αλλά η 3η καλύτερη σεζόν της σειράς (4-1-7-2-3-5-6) έκανε σωστά κάποια πράγματα που έπρεπε να κάνει σωστά κι έτσι έβαλα μισό βαθμό παραπάνω (θα μπορούσε και καλύτερα βέβαια, αλλά δυστυχώς μας έδωσε μερικά - μετριότατα - έως κακά - επεισόδια)...


Υ.Γ. και για το φινάλε του Homeland θα κάνω ξεχωριστή ανάρτηση φυσικά (βασικά την έχω έτοιμη, αλλά την κρατάω για να έχετε αγωνία - κατά το απόγευμα να την περιμένετε:p)...