Game of Thrones Season 3 Premiere + The Walking Dead Season 3 Finale



Της μίας σειράς η 3η σεζόν μόλις ξεκίνησε, της άλλης μόλις τελείωσε! Για να δούμε τι έλεγαν τα επεισόδια λοιπόν...



Game of Thrones 3x01 - Valar Dohaeris: Η υπερτιμημένη σειρά επέστρεψε και μαζί μ'αυτή και η βαρεμάρα! Θα μου πείτε, γιατί συνεχίζεις και το βλέπεις αν δεν σου αρέσει; Γιατί που και που, θυμάται και μας δίνει μερικά γαμάτα σκηνικά και γιατί μου αρέσουν κάποιοι χαρακτήρες (Sansa Stark, Arya Stark, Cersei, Tyrion, Joffrey και κυρίως η Khaleesi) και είμαι περίεργος για την εξέλιξή/κατάληξή τους... Τώρα στην πρεμιέρα της 3η σεζόν έπρεπε να περάσει σχεδόν κάνα μισάωρο μέχρι να δω μια σκηνή που να αξίζει... Και φυσικά δεν ήταν άλλη από την συνάντηση του Tyrion με τον πατέρα του, Tywin! Λίγο αργότερα είδαμε και την Καλισάρα και τα δρακάκια της (μεγάλωσαν αρκετά!)... και η τελευταία σκηνή του επεισοδίου που ξεχώρισα ήταν με την μεταφράστρια (και γαμώ τις μεταφράσεις έκανε) και τον στρατό των σκλάβων που δεν καταλάβαιναν Χριστό και σκότωναν και μωρά αμαλάχει ναούμε...!!! Αυτά σε 55 λεπτά επεισόδιο. Το υπόλοιπο 45λεπτο ήταν ψιλοαδιάφορο για να κάτσω να το σχολιάσω.

Προσωπική αξιολόγηση επεισοδίου: 7/10



Μάιστα...





Μετά το midseason finale δεν αφιέρωσα άλλη ανάρτηση στη σειρά, αλλά αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως τα υπόλοιπα επεισόδια (9-15) τα είδα μαζεμένα την Κυριακή που μας πέρασε... Καλά ήταν, αλλά περίμενα περισσότερα... πιο γαμάτα σκηνικά... Πάμε κατευθείαν στο φινάλε όμως...

The Walking Dead 3x16 - Welcome to the Tombs: Ξεκίνησε αρκετά καλά... Ο Κυβερνήτης, αφού άφησε την Andrea δεμένη σε μια καρέκλα και τον Milton ετοιμοθάνατο (με σκοπό να ζομπιαστεί και να τη φάει)... δεν έχασε χρόνο και κατευθύνθηκε προς τη φυλακή. Εκεί έπεσε στην παγίδα που του είχε στήσει η ομάδα του Rick κι έφυγε κακήν κακώς... Εντωμεταξύ η Andrea ήταν πιο αργή κι απ΄την καθυστέρηση... αντί να βιαστεί να ελευθερωθεί, έπιασε συζήτηση με τον Milton...!!! Άμα ήταν συνεργάτρια του Jack Bauer στο 24, θα έτρωγε πολλά χαστούκια για να πάρει μπρος... Ο μικρός Carl από την άλλη έχει μετατραπεί σε ψυχρό δολοφόνο και θα ήταν ωραίο "easter-egg" εκ μέρους των σεναριογράφων, στη σκηνή που ο Hershel ενημέρωσε τον Rick, να του έλεγε τη φράση "in cold blood" (ο ηθοποιός Scott Wilson ήταν ένας εκ των 2 πρωταγωνιστών της εν λόγω ταινιάρας)... τέσπα, δεν έχουν όλοι το δικό μου μυαλό (λογικό)... Επιστρέφουμε στον Κυβερνήτη... νταξ, ο τύπος τα’παιξε τελείως…!!! Όταν είδε πως οι δικοί του δεν ήταν διατεθειμένοι να συνεχίσουν τη μάχη, άρχισε να τους καθαρίζει έναν-έναν (τους περισσότερους τουλάχιστον)!!! Στο τέλος η Andrea αυτοκτόνησε για να μη γίνει ζόμπι (στο καλό!)… και ο Rick πήρε τον άμαχο πληθυσμό του Woodburry στην φυλακή. Δεν ξέρω που θα οδηγήσει αυτή η εξέλιξη, αλλά μου άρεσε περισσότερο όταν ήταν λίγοι και καλοί… Σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά απογοητευτικό το φινάλε… Περίμενα περισσότερα (όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι)… Ολόκληρη τη σεζόν περιμέναμε τη μεγάλη αναμέτρηση του Rick με τον Κυβερνήτη… τζίφος! Και δυστυχώς δεν έγινε το σκηνικό που διάβασα πως υπάρχει στα κόμικς (ελπίζω να το δούμε στην 4η σεζόν)… Με λίγα λόγια, το φινάλε της 2ης, μου άρεσε περισσότερο. Αυτά!

Προσωπική αξιολόγηση επεισοδίου: 7.5/10

Προσωπική αξιολόγηση 3ης σεζόν: 8/10