Game of Thrones 3x09 - The Rains of Castamere



:O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O
:O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O
:O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O
:O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O
:O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O :O

*********************************** SPOILERS ***********************************


Ειλικρινά δεν ξέρω τι να γράψω και πως να ξεκινήσω... δεν βγαίνουν εύκολα τα λόγια... δεν είναι τόσο εύκολο να εκφράσω τις σκέψεις που έκανα μετά το συγκεκριμένο φινάλε (δεν έχει καμία σημασία τι έγινε πριν απ'αυτό)...!!! Βασικά... ΓΟΥΑΤ ΔΕ ΦΑΚ ΡΕ...!!! ΣΚΕΤΟ. ΚΑΝΟΝΙΚΟ. ΑΤΟΦΙΟ. ΣΟΚ. ΚΑΙ. ΠΕΝΘΟΣ. ΚΑΙ. ΘΡΗΝΟΣ. ΘΑΝΑΤΟΣ. Όπως πολύ σωστά είπε κι ένας σοφός γέροντας στο twitter: "παιρνει ανετα τη θεση του στο πανθεον των πιο γαματων φιναλε" (πολύ χαλαρά κιόλας - αναμφισβήτητα έγραψε τηλεοπτική ιστορία)...!!! Και μπορεί να μην είμαι απ΄τους μεγαλύτερους fans της σειράς (σίγουρα δεν είμαι) και σε γενικές γραμμές να τη θεωρώ υπερτιμημένη... γιατί σαν σύνολο, τα περισσότερα επεισόδια είναι αργόσυρτα και χωρίς ιδιαίτερες εξελίξεις (και στο 3x09, στο τελευταίο 10λεπτο ήταν όλο το ζουμί), αλλά ρε φίλε, όταν μια φορά στο τόσο αποφασίζει να μας δώσει ουσιαστικές εξελίξεις, δεν κωλώνει πουθενά... μας δίνει ΕΞΕΛΙΞΑΡΕΣ...!!! Και μένουμε ΤΕΛΕΙΩΣ λακαμάδες μετά... Λακαμάδες με μαυρισμένη ψυχή...!!! "Red Wedding" όνομα και πράμα...!!!


Όπως είπα - κι όπως ήδη ξέρατε κάποιοι - δεν είμαι απ΄τους μεγαλύτερους fans της σειράς, αλλά αυτό το γαμ... τελευταίο 10λεπτο μου χάλασε όλο το βράδυ...!!! Ψιλο-άργησα να το δω γιατί το απόγευμα είχα φάει spoiler απ΄το κωλοEW, αλλά "ευτυχώς" περίμενα να δω ένα (=1) θάνατο... όχι ολόκληρο μακελειό και ουσιαστικά το βάναυσο ξεκλήρισμα των Starks... μιλάμε για κανονική σφαγή...!!! Και δεν είναι ότι ήταν αγαπημένοι μου χαρακτήρες ο Robb, η Catelyn και η εγγονή του Chaplin (παρεμπιπτόντως δεν γνώρισε ποτέ τον πασίγνωστο παππού της - αυτός πέθανε το 1977 και η Oona γεννήθηκε το 1986), αλλά όπως και να το κάνουμε, ήταν απ΄τους καλούς... ήταν έντιμοι... πολεμούσαν για τη δικαιοσύνη (και για να εκδικηθούν το θάνατο του Ned φυσικά) κι αυτό που έγινε - πέρα από τραγωδία - ήταν σκέτη αδικία (και τις αδικίες δεν τις θέλει ούτε ο Jack Bauer)...!!! Και το πιο τραγικό ήταν ότι η μικρή Arya ήταν μόλις δυο γαμ... βήματα απ΄το να συναντήσει ξανά την οικογένειά της (έστω, τα δύο μεγαλύτερα μέλη)...!!! ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΓΑΜΩΤΟ!!! Και να βλέπεις να μαχαιρώνουν στην κοιλιά έγκυο γυναίκα...!!! ΑΝΤΕ ΣΤΟΔΙΑΛΟ ΜΑΛΑΚΕΣ... @#$!%^&*!!! Ο George R.R. Martin είναι ένας αρρωστημένος σαδιστής χωρίς ίχνος οίκτου. Δεν εξηγείται διαφορετικά...!!! Αλλά και οι σεναριογράφοι της σειράς δεν πάνε πίσω (απ'ότι διάβασα, η Talisa δεν πέθανε στα βιβλία - αν κατάλαβα καλά δεν παρευρισκόταν καν στον "Κόκκινο Γάμο")...!!! Λοιπόν, δεν ξέρω τι μας επιφυλάσσει το season finale:



Αλλά ότι και να μας επιφυλάσσει, μετά τον αιματοβαμμένο γάμο που μας πρόσφερε το προτελευταίο επεισόδιο της 3ης σεζόν, θα'ναι λίγο (αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να'ναι γαμάτο βέβαια)...!!! Δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα επηρεάσει τις εξελίξεις, αλλά αναμφισβήτητα είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή της σειράς... Έκανε ακόμα και το Baelor (1x09) να μοιάζει λίγο...!!! Έκανε ακόμα και τον Joffrey να μοιάζει με αγγελουδάκι...!!! Νταξ, υπερβάλλω λίγο - έστω με μπάσταρδο αγγελουδάκι - αλλά πόσο σιχαμερός και μισητός μπορεί να είναι κι ο Walder Frey;!;!; Φιλοξενία, ψωμιά, αλάτια και πράσινα άλογα...!!! Άμα ο άνθρωπος είναι μπάσταρδος, δεν έχει ούτε τιμή, ούτε υπόληψη, ούτε ιερά, ούτε όσια. Και δεν υπολογίζει τίποτα (ειδικά από τη στιγμή που έχει την πλήρη κάλυψη και υποστήριξη των "λατρεμένων" Lannisters). Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα καταφέρουν ποτέ να ξεπεράσουν το συγκεκριμένο σκηνικό οι δημιουργοί του Game Of Thrones, αλλά πολύ αμφιβάλλω... Στο 4x09 θα πρέπει να σκοτώσουν τους μισούς χαρακτήρες...!!! Πάντως χωρίς πλάκα, μόνο στην τελευταία σεζόν περιμένω να δω ξανά κάτι τόσο δυνατό... Φαντάζομαι τότε θα έχουν μεγαλώσει τελείως οι δράκοι της Καλισάρας και θα φτάσουν επιτέλους στο King’s Landing... Αν πάλι γίνει καμιά χοντρομαλακία και πεθάνει νωρίτερα κι αυτή (!!!)... ε τότε να παν να γαμ... όλοι τους!!! Δεν θα μπορώ να συνεχίσω να βλέπω τη σειρά... Το μόνο σίγουρο είναι πως άλλο τέτοιο σοκ δεν υποφέρεται.



Από χθες ξεσηκώθηκε όλος ο τουϊτερόκοσμος (οι αναγνώστες των βιβλίων ήταν προετοιμασμένοι βέβαια - την είχαν φάει την πίκρα εδώ και χρόνια)... Απλά διαβάστε τα 100+ καλύτερα τουίτς... Πιστέψτε με, αξίζουν! Τα περισσότερα είναι εμπνευσμένα και πολλά από αυτά βγάζουν γέλιο!


Πάντως και για τους ίδιους τους σεναριογράφους-δημιουργούς της σειράς ήταν πολύ δύσκολη σκηνή (ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται για να το παίξουν άνθρωποι και να τους δούμε με συμπάθεια - ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ)...


Όσο για τον "αξιαγάπητο" George R.R. Martin... με αφορμή την περιβόητη σκηνή, το επίσης "αξιαγάπητο" EW, του πήρε συνέντευξη όπου παραδέχεται πως είχε από πολύ νωρίς στο μυαλό του αυτή τη σκηνή και πως του αρέσει να είναι απρόβλεπτος συγγραφέας (επίσης, στη 2η σελίδα της συνέντευξης, λέει πως το όλο σκηνικό είναι εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία!):


Και με αφορμή την παραπάνω συνέντευξη, είχα αναλαμπή για το ποιο θα ήταν το πιο ταιριαστό γαμάτο φινάλε για ολόκληρη τη σειρά! Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία, δεν έχω ιδέα τι γίνεται παρακάτω και είναι πολύ πιθανό να πέφτω τελείως έξω... αλλά ο βασικός ρόλος των Starks δεν ήταν ούτε για να βγουν νικητές, ούτε για να έχουμε κάποιον να συμπαθούμε. Ο ρόλος τους ήταν να είναι τα μεγάλα θύματα… οι αδικημένοι της υπόθεσης… Ο ρόλος τους ήταν να μας κάνουν να αντιπαθούμε συνεχώς όλο και περισσότερο τους Lannisters και την ίδια στιγμή να υποστηρίζουμε όλο και περισσότερο την Καλισάρα, έτσι ώστε να είναι αυτή που θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα θριαμβολογήσει στο τέλος... Βέβαια το αν θα τα καταφέρει να φτάσει ως εκεί, είναι άλλο θέμα... αλλά ΛΟΓΙΚΑ (εννοείται πως τίποτα δεν είναι σίγουρο - και ειδικά μετά το 3x09) στην τελευταία σεζόν η Καλισάρα, ο στρατός της και οι δράκοι της, θα χτυπήσουν το κουδούνι των Lannisters (τέσπα, αν είχαν, θα το χτυπούσαν) και ευγενικά θα τους ζητήσουν να πάρουν τον μπούλο... Εξίσου λογικά αυτοί δεν θα δεχτούν και θα ακολουθήσει ένα επικό ευγενικό αιματοκύλισμα... και δεν θα μείνει ΚΑΝΕΝΑΣ τους ζωντανός. Θα πεθάνουν ΟΛΟΙ (αφού δεν θα μείνει κανένας ζωντανός, ακούγεται λογικό το ότι θα πεθάνουν όλοι:p). Και ο Σιδερένιος θρόνος θα μείνει άδειος (εκτός κι αν πάει και κάτσει ο... πως τον λεν μωρέ;). Γιατί αυτοί είμαστε... μόνο να σκοτωνόμαστε ξέρουμε. ΟΥΦ... δεν μπορώ άλλη μαυρίλα... αλλά δυστυχώς το κλίμα είναι πένθιμο και το τραγούδι της εβδομάδας είναι φυσικά αυτό:


And who are you,
The proud lord said,
That I must bow so low?

Only a cat of a different coat,
That´s all the truth I know.
In a coat of gold or a coat of red,
A lion still has claws.
And mine are long and sharp, my lord,
As long and sharp as yours.

And so he spoke,
and so he spoke,
That lord of Castamere,
But now the rains weep o'er his hall
With no one there to hear
Yes now the rains weep o'er his hall,
And not a soul to hear.



Προσωπική αξιολόγηση επεισοδίου: 10/10
Μόνο και μόνο για τα τελευταία συγκλονιστικά λεπτά που ουσιαστικά ανέβασαν επίπεδο ολόκληρη τη σεζόν, αλλά και τη σειρά - γιατί το σκηνικό του "Red Wedding" είναι ΟΛΟ το Game Of Thrones.