Terminator: Genisys - Trailer & Teaser Poster


Βρισκόμαστε στο έτος 2029. Ο John Connor, ο ηγέτης της αντίστασης, συνεχίζει τον πόλεμο ενάντια στις μηχανές. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Λος Άντζελες, οι φόβοι του για το άγνωστο μέλλον αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο εμφανείς, όταν ανακαλύπτει το νέο στρατηγικό σχέδιο της SkyNet, που έχει ως σκοπό να του επιτεθεί από δύο διαφορετικά μέτωπα: το παρελθόν και το μέλλον. Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται ο πόλεμος. Για να κερδίσει λοιπόν τις μηχανές της Skynet, ο Connor στέλνει τον έμπιστο υπολοχαγό του, Kyle Reese, πίσω στο χρόνο, για να σώσει τη ζωή της μητέρας του και να διασφαλίσει την ύπαρξή του. Όμως αυτό που θα βρει στην άλλη πλευρά ο Reese, είναι κάτι που δεν θα περίμενε ποτέ. Αφού έμεινε ορφανή σε ηλικία 9 χρονών από έναν Εξολοθρευτή, η Sarah Connor ανατράφηκε από έναν άλλο Εξολοθρευτή, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να την προστατεύει! Επίσης, αυτός ο Εξολοθρευτής, την έχει εκπαιδεύσει κατάλληλα, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει το πεπρωμένο της. Ένα πεπρωμένο που τόσο πεισματικά προσπαθεί να απορρίψει...



Από το 1984 - που είπε για πρώτη φορά το περιβόητο, "I'll be back" - ως σήμερα, ο Schwarzenegger έχει επιστρέψει στο ρόλο που τον έκανε παγκοσμίως διάσημο, 4 φορές (εντάξει, στο Terminator Salvation είχε ένα πολύ σύντομο πέρασμα και ήταν CGI). Από αυτές, οι 2 πρώτες άξιζαν πραγματικά (το Judgement Day είναι από τα καλύτερα sequel όλων των εποχών) και δικαίως θεωρούνται από τις πιο πρωτοποριακές ταινίες στο είδος τους (και όχι μόνο). Τώρα, η 5η ταινία της σειράς, ακούγεται πως θα είναι κάτι σαν reboot/re-imagining και ξέρουμε πως θα είναι το 1ο μέρος μιας νέας τριλογίας (ήδη έχουν ανακοινωθεί τα sequels). Επίσης, σύμφωνα με τον J.K. Simmons, το σενάριο είναι ευφυέστατο και φημολογείται πως θα αλλάξει τα γεγονότα της 2ης ταινίας (της καλύτερης ταινίας της σειράς δηλαδή)!


Στο καστ του Terminator: Genisys, συναντάμε επίσης την "mother of dragons", Καλίσι (στο ρόλο της Sarah Connor), τον Jason Clarke (που είπε να αφήσει για λίγο τα πιθήκια στην άκρη για χάρη των Εξολοθρευτών), τον ατάλαντος Jai Courtney (που δυστυχώς θα δούμε και στο Suicide Squad) και τον (καλύτερο) Doctor Who (σε άγνωστο ρόλο - το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ταξίδια στο χωροχρόνο, τα έχει στο τσεπάκι του)...!!! Σ'αυτό το 1ο trailer, τον Doctor δεν τον βλέπουμε βέβαια, και το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπουμε ούτε τους δράκους...!!! Τέλος, ο υπότιτλος της ταινίας, αρχικά ήταν Genesis, αλλά για κάποιο λόγο δεν τους άρεσε και είπαν να το χαλάσουν τελείως... Τουλάχιστον ας έχει όντως πανέξυπνο σενάριο, όπως υποστηρίζει ο Simmons... Το trailer δεν με εντυπωσίασε, αλλά σίγουρα δεν είναι απογοητευτικό. Άλλωστε δείχνει ολόκληρο Εξολοθρευτή Τ-1000 και δεν είναι άλλος από τον πρωταγωνιστή του I Saw the Devil (στο Judgement Day, στο ρόλο του T-1000, είδαμε τον Robert Patrick)...!!!

Σκηνοθεσία: Alan Taylor.
Πρωταγωνιστούν:  Emilia Clarke, Jason Clarke, Arnold Schwarzenegger, Matt Smith, J.K. Simmons, Aaron V. Williamson.
Πρεμιέρα: 2 Ιουλίου 2015 (Ελλάδα)