Doctor Who 7x13 - The Name of the Doctor [Season Finale]


Έχω πάθει πλάκα με το πόσο γαμάτο ήταν αυτό το season finale του Who…!!! Ήταν με διαφορά το καλύτερο επεισόδιο που μας έδωσε η σειρά εδώ και πολύ καιρό (δυστυχώς το εκβιαστικό μελοδραματικό τέλος των Ponds δεν μου άρεσε ιδιαίτερα όπως και γενικά δεν ξετρελάθηκα με την 7η σεζόν σαν σύνολο)… και ήταν πολύ ανώτερο απ΄το περσινό φινάλε. Επίσης, από την 5η σεζόν και μετά (όπου διασταυρώθηκε το timeline μου με το timeline της σειράς), ήταν η 1η φορά που δεν τελείωσε με happy end, αλλά με απίστευτα τρελό cliffhanger!!! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή με διάφορες σκόρπιες σκέψεις μου για το επεισόδιο: *****************River Song Warning*****************


Πόσο τέλεια μπορεί να ήταν η εναρκτήρια σκηνή; Δεν την περίμενα με τίποτα…!!! Είδαμε τις διάφορες χωροχρονικές εκδοχές της Clara να συναντούν όλους (;;;) τους Doctor Who...!!! Γιατί ΑΡΑΓΕ;!;!; Το μάθαμε αργότερα φυσικά... για την ώρα ας πούμε 2 λόγια για το Trenzalore!!! Το μοναδικό μέρος σε ολόκληρο το σύμπαν που δεν έπρεπε να πάει ο Doctor!!! Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε και σε άλλα επεισόδια (το πιθανότερο), αλλά πρώτη φορά άκουσα γι'αυτό! Και τελικά αποδείχτηκε πως είναι ο τάφος του... που για κάποιο λόγο είναι το πιο επικίνδυνο μέρος στο σύμπαν... Που αποδείχτηκε πως είναι το μελλοντικό Tardis(-Mahal)...!!!


Αλήθεια πότε πέθανε η River Song; Όποτε και να πέθανε πάντως, ο Doctor μπορεί να δει αυτήν την… ηχώ της… επίσης μπορεί να την ακούσει… να την αγγίξει… να τη φιλήσει (ενώ όλοι οι υπόλοιποι τον βλέπουν να φιλά τον αέρα ξέρω γω)...!!! Μέχρι την επόμενη φορά… SPOILERS...!!! Κάτι άλλο... Πόσο γαμάτος κακός ο Doctor Simeon (a.k.a. Great Intelligence), οι Whispermen του και η εκδικητική μανία του;!;!; Η "φωτεινή πληγή" του Doctor και το παράδοξο που δημιούργησε η παρουσία του εκεί, έπρεπε με κάποιο τρόπο να λυθεί και δυστυχώς αυτός ο τρόπος δεν ήταν καθόλου ευχάριστος όταν ο Simeon βούτηξε μέσα στην "πληγή" επιδιώκοντας την καταστροφή του Doctor και της προσωπικής του πορείας μέσα στον χωροχρόνο! Η κάθε νίκη μετατράπηκε σε ήττα… μιλάμε για πλήρη αναστροφή της ιστορίας της σειράς…!!! ΟΠΟΤΕ η λύση ήταν μία...


*Α ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ*…!!! Η Clara τελικά είναι το απίθανο κορίτσι που γεννήθηκε για να σώζει πάντα (και παντού) τον Doctor... ΟΛΟΥΣ τους Doctors που υπήρξαν ποτέ (;;;)…!!! Είναι το απίθανο κορίτσι που βρέθηκε μέσα στην χρονική ροή του για να τον σώσει απ΄τον Simeon - Great Intelligence και που για χάρη της, εισχώρησε και ο Doctor σ’αυτή κι άρχισαν να καταρρέουν τα πάντα…!!! Όπως του είχε πει ξανά και ξανά: "Run. Run you clever boy… and remember me!" και φυσικά δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτέ (ειδικά μετά απ'αυτό το επεισόδιο με τίποτα).


Και πάμε στο WTF φινάλε… ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ;!;!; Το μυστικό του Doctor είναι ο… Doctor John Hurt, αλλά δεν είναι ο Doctor, αλλά είναι αυτός;!;!; Εεε;!;!; Γουάτ;!;!; Ποιο είναι αυτό το μυστικό;!;!; Και ποια υπόσχεση δεν τήρησε;!;!; Και γιατί δεν τον ξέρουμε;!;!; Στο tv.com διάβασα 2 θεωρίες για το ποιος μπορεί να είναι πραγματικά αυτός ο "HurtDoctor" και η 2η είναι με διαφορά η πιο γαμάτη (κι απ'ότι ακούγεται και η πιο πιθανή εξήγηση)!!! Επίσης σκέφτομαι μήπως είναι ο Doctor που δημιουργήθηκε απ΄την είσοδο του Great Intelligence στην "ανοιχτή πληγή"... ή ο Doctor που δημιουργήθηκε όταν η River Song είπε το όνομά του (που ποτέ δεν ακούσαμε)... Όπως και να'χει, όλα δείχνουν πως ο Smith είναι ο 12ος... και χαίρομαι πολύ γι'αυτό το νέο δεδομένο...!!! Όχι, δεν μάθαμε το πραγματικό όνομα του Doctor (ευτυχώς δλδ - ποιο όνομα θα ήταν καλύτερο απ΄το μυστήριο που το περικλείει;), αλλά μετά απ'αυτό το φινάλε, η 50η επέτειος της σειράς αναμένεται ΕΠΙΚΗ…!!!


Προσωπική αξιολόγηση επεισοδίου: 10/10

Προσωπική αξιολόγηση 7ης σεζόν: 7/10